Analýza českého bankovního sektoru a ohodnocení vybraných akciových titulů českých bank - Libiger, Lukáš (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou českého bankovního sektoru a ohodnocením vybraných akciových titulů čtyř bank působících na českém trhu. V první části je provedena makroekonomická analýza a zhodnocen vliv vnějších faktorů na bankovní sektor. Následuje popis relevantního trhu a komparace jednotlivých bank na základě finančních a bankovních ukazatelů. Klíčovou část práce tvoří ohodnocení akcií vybraných bank pomocí kombinace výnosových, tržních a bilančních metod. Výsledné intervaly vnitřních hodnot jsou interpretovány s ohledem na veřejně obchodovatelný či neveřejný charakter jednotlivých titulů. V případě neobchodovaných bank je ohodnocení formulováno jako hypotetický rámec pro vstup na burzu (IPO).