Finanční analýza a finanční plán společnosti M&T 1997, a.s. - Matějíček, Ondřej (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýze a tvorbě finančního plánu společnosti M&T 1997, a.s., výrobce designového dveřního kování působícího na českém i zahraničním trhu. Práce je strukturována do tří hlavní částí. V úvodní časti je představena samotná společnost, včetně její historie, produktového portfolia a postavení na kapitálovém trhu. Druhá část se soustředí na finanční analýzu vycházející z účetních výkazů za období 2021-2023, a to jak formou analýzy absolutních ukazatelů a poměrových ukazatelů, tak i srovnáním s vybranými konkurenty v odvětví. Třetí část práce je zaměřena na sestavení pětiletého finančního plánu společnosti a následné jeho zhodnocení prostřednictvím zjednodušených metod diskontovaných peněžních toků a EBITDA násobku. Cílem práce je propojit teoretické přístupy s praktickým využitím finanční analýzy při posuzování investičního potenciálu podniku.