Finanční analýza a finanční plán společnosti M&T 1997, a.s. - Matějíček, Ondřej; Strobach, Jiří; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýze a tvorbě finančního plánu společnosti M&T 1997, a.s., výrobce designového dveřního kování působícího na českém i zahraničním trhu. Práce je strukturována do tří hlavní částí. V úvodní časti je představena samotná společnost, včetně její historie, produktového portfolia a postavení na kapitálovém trhu. Druhá část se soustředí na finanční analýzu vycházející z účetních výkazů za období 2021-2023, a to jak formou analýzy absolutních ukazatelů a poměrových ukazatelů, tak i srovnáním s vybranými konkurenty v odvětví. Třetí část práce je zaměřena na sestavení pětiletého finančního plánu společnosti a následné jeho zhodnocení prostřednictvím zjednodušených metod diskontovaných peněžních toků a EBITDA násobku. Cílem práce je propojit teoretické přístupy s praktickým využitím finanční analýzy při posuzování investičního potenciálu podniku.
Vedoucí práce: Jiří Strobach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses