Finanční analýza ČSOB - Slavíková, Tereza (2025)
Cílem diplomové práce je provedení finanční analýzy Československé obchodní banky, a.s. První kapitola se zaměřuje na teoretické základy finanční analýzy – od historie, přes základní dělení, funkce a zdroje, až po regulaci bank související s finanční analýzou. Druhá kapitola se zabývá samotnou finanční analýzou ČSOB. Nejprve horizontální a vertikální analýzou nekonsolidované účetní závěrky, následně poměrovými ukazateli struktury bilance, likvidity, rentability, produktivity, kvality bankovních aktiv a kapitálové přiměřenosti. Ve třetí kapitola probíhá srovnání ČSOB s jejími dvěma největšími konkurenty na trhu – Českou spořitelnou a Komerční bankou. Závěrečná část shrnuje důležité poznatky získané v předchozích kapitolách diplomové práce.