Finanční analýza ČSOB - Slavíková, Tereza; Radová, Jarmila; Laňka, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem diplomové práce je provedení finanční analýzy Československé obchodní banky, a.s. První kapitola se zaměřuje na teoretické základy finanční analýzy – od historie, přes základní dělení, funkce a zdroje, až po regulaci bank související s finanční analýzou. Druhá kapitola se zabývá samotnou finanční analýzou ČSOB. Nejprve horizontální a vertikální analýzou nekonsolidované účetní závěrky, následně poměrovými ukazateli struktury bilance, likvidity, rentability, produktivity, kvality bankovních aktiv a kapitálové přiměřenosti. Ve třetí kapitola probíhá srovnání ČSOB s jejími dvěma největšími konkurenty na trhu – Českou spořitelnou a Komerční bankou. Závěrečná část shrnuje důležité poznatky získané v předchozích kapitolách diplomové práce.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses