Trh českých podnikových dluhopisů : kontext, růst, nástrahy - Navračič, Maximilián; Radová, Jarmila; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Dluhopisy ve financování podniků mají ve světě své místo a firmy je běžně využívají. V prostředí České republiky stále dominují bankovní úvěry jako primární zdroj financování, no dluhopisy se postupně stávají variantou, kterou podniky berou víc do úvahy. Cílem této bakalářské práce je poskytnout ucelený pohled na trh českých podnikových dluhopisů, vysvětlit klíčové příčiny, které ovlivňují počet a objem podlimitních a nadlimitních emisí, předestřít dluhopisy jako relevantní zdroj financování vedle tradičních úvěrů, na které jsou české podniky tradičně zvyklé a přiblížit i nástrahy úpadků, které se na trhu vyskytují, a poukázat na společné atributy insolventních emisí.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses