Klady a zápory doplňkového penzijního spoření - Taufer, Matěj; Radová, Jarmila; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním doplňkového penzijního spoření a dlouhodobého investičního produktu jako dvou hlavních nástrojů třetího pilíře důchodového systému v České republice. Cílem práce je zhodnotit výhody a nevýhody obou produktů a zjistit, pro jaké cílové skupiny jsou jednotlivé varianty vhodné. Teoretická část se věnuje jejich legislativnímu zakotvení a fungování, zatímco v analytické části jsou použita data Ministerstva financí, SWOT analýzy a modelové výpočty pro posouzení výnosnosti. Práce dále hodnotí vývoj poptávky po těchto produktech a vliv pandemie COVID-19 na chování obyvatel. Závěrem práce nabízí doporučení na základě srovnání obou nástrojů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses