Vizualizační webová učební pomůcka pro výuku účetnictví na obchodních akademiích - Kubů, Nikola; Berková, Kateřina, 1984-; Krpálek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu vizualizační učební pomůcky využitelnou na středních školách a její následné ověření v praxi na bázi kvalitativního výzkumu. Cílem práce je vytvořit webovou platformu obsahující výukové materiály, prezentace, příklady a testy, které budou sloužit žákům k dobrovolnému samostudiu i jako podpora během výuky. Teoretická část práce se zabývá specifickými potřebami výuky účetnictví na středních školách. Dále se věnuje didaktickým prostředkům a zkoumá vliv moderních technologií na efektivitu vzdělávání. Také bude stručně uvedený obsah a rozvržení tematického celku dlouhodobého majetku. Praktická část práce zahrnuje stručný návod na realizaci webové platformy, která poskytuje interaktivní výukové materiály. Tyto materiály zahrnují prezentace, procvičovací příklady a testy. Vše je navržené tak, aby žákům pomohlo lépe pochopit a osvojit si učivo. Tato část poskytne také sběr a analýzu dat z dotazníků mezi žáky obchodních akademií. Na základě zjištěných potřeb bude modifikována webová učební pomůcka. Ověření proběhne skrze analýzu výsledků prostřednictvím rozhovorů s učiteli. Na základě získaných výsledků z výzkumu jsou navržena doporučení pro praxi.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses