Enviromentální reporting dle GRI standardů a jeho porovnání s konceptem ESG reportingu - Šišmičová, Monika; Šindelář, Michal; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na porovnání environmentálního reportingu dle standardů GRI a standardů ESRS. Cílem práce je analyzovat rozdíly mezi oběma rámci a zhodnotit připravenost Skupiny ČEZ na vykazování podle ESRS, a to na základě podrobné analýzy nefinančních informací. Výzkum se opírá o analýzu nefinančního reportingu za rok 2023, doplněnou o stručnou analýzu předchozích let, která potvrzuje kontinuitu ve vykazování. Teoretická část se zabývá charakteristikou obou rámců, jejich klíčovými prvky a legislativním pozadím udržitelného reportingu, zatímco praktická část hodnotí výkaznictví společnosti ČEZ z pohledu souladu s požadavky standardů ESRS.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses