Účetní a daňový dopad zásady opatrnosti - Novotná, Lucie; Horáková, Gabriela; Závodný, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na zásadu opatrnosti a její využití v účetnictví. Teoretická část stručně shrnuje legislativní regulace účetnictví v České republice, následně je pozornost věnována vybraným pojmům důležitým pro pochopení teoretické části. Největší podíl teoretické části je věnován samotnému vymezení jednotlivých nástrojů opatrnosti. V jednotlivých kapitolách jsou popisovány opravné položky, oprávky, rezervy a odložená daň. U každého nástroje je přidán krátký příklad pro lepší pochopení. Následuje praktická část, ve které je na vzorku dvaceti společností analyzována aplikace nástrojů zásady opatrnosti.
Vedoucí práce: Gabriela Horáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses