Finanční analýza společnosti ALPINE PRO, a.s. - Čarková, Aneta; Šmídová, Radana, 1977-; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem bakalářské práce je poskytnout komplexní pohled na finanční situaci společnosti za období let 2019 až 2023 pro potenciální partnery, úvěrové instituce a jiné věřitele při zvažování budoucí spolupráce. Práce se rovněž zaměřuje na porovnání s konkurenčními společnostmi a na zjištění, zda podnik vykazuje znaky finanční nestability, které by mohly vést k likvidaci. Společnost je analyzována prostřednictvím, horizontální a vertikální analýzy, analýzy poměrových ukazatelů, vývojem cash flow a SWOT analýzou. Je také provedena predikce finančního zdraví a tísně, a nakonec je vypracován prognózovaný vývoj společnosti odhadem provozního výsledku hospodaření a jeho dílčími položkami pro budoucí rok 2024.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses