Reakce bank na změnu úrokových sazeb České národní banky - Špínová, Michaela (2025)
Tato práce se zabývá analýzou reakční schopnosti vybraných komerčních bank v České republice na změny dvoutýdenní repo sazby České národní banky v letech 2019 až 2024. Cílem práce je zjistit jak rychle a často jednotlivé banky upravují úrokové sazby sledovaných produktů v návaznosti na rozhodnutí České národní banky.