Analýza hospodaření Nadace sportující mládeže - Stýblo, Filip; Jošt, Marek; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku nadací jakožto jedné z právních forem nestátních neziskových organizací. V prvních dvou kapitolách teoretické části bakalářské práce jsou charakterizovány nestátní neziskové organizace a nadace v kontextu jejich právní úpravy zakotvené v občanském zákoníku. Třetí kapitola teoretické části zmiňuje specifické účetní případy nadací. Čtvrtá kapitola tvořící praktickou část obsahuje analýzu finanční situace vybrané nadace pomocí poměrových ukazatelů. Na základě výsledků analýzy a porovnání s výsledky podobných nadací je na závěr vyhodnoceno, jestli je vybraná nadace finančně zdravá.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses