Účetnictví a vykazování kryptoaktiv - Kofroňová, Monika (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku účetnictví a vykazování kryptoaktiv v rámci českých účetních předpisů. Cílem práce je posoudit, zda současná účetní legislativa umožňuje věrné a poctivé zobrazení kryptoaktiv v účetnictví. Součástí je představení digitálního světa, subjektů na trhu a následný průběh transakcí. Práce pokračuje výčtem možných účetních postupů jak v rámci České republiky, tak i IFRS a US GAAP. Na závěr je provedena analýza několika účetních závěrek. Ta slouží k demonstraci účetního zachycení kryptoaktiv v praxi.