Účetnictví a vykazování kryptoaktiv - Kofroňová, Monika; Vašek, Libor, 1978-; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku účetnictví a vykazování kryptoaktiv v rámci českých účetních předpisů. Cílem práce je posoudit, zda současná účetní legislativa umožňuje věrné a poctivé zobrazení kryptoaktiv v účetnictví. Součástí je představení digitálního světa, subjektů na trhu a následný průběh transakcí. Práce pokračuje výčtem možných účetních postupů jak v rámci České republiky, tak i IFRS a US GAAP. Na závěr je provedena analýza několika účetních závěrek. Ta slouží k demonstraci účetního zachycení kryptoaktiv v praxi.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses