Nelegální obchody v investičním bankovnictví - Bezuhla, Oleksandra; Musílek, Petr, 1965-; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá objasněním základních forem nepoctivých a nelegálních praktik v oblasti investičního bankovnictví, které představují závažné riziko pro integritu finančního systému, důvěru investorů a stabilitu kapitálových trhů. Práce se zaměřuje na vybrané typy nezákonného jednání, jako jsou praní špinavých peněz, insider trading, tržní manipulace a podvody v prostředí kryptoměnových burz. Cílem je zhodnotit dopad těchto nelegálních obchodů na investory a identifikovat regulatorní reakce jednotlivých států. Vlastní přínos spočívá v propojení teoretických poznatků s konkrétními kauzami a ve schopnosti reflektovat mezinárodní rozdíly v přístupu k regulaci investičního sektorů.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses