Audit účetní závěrky konkrétní účetní jednotky - Vodárek, Jiří; Králíček, Vladimír, 1952-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato diplomová práce se zabývá procesem auditu účetní závěrky konkrétní účetní jednotky. Cílem práce je zhodnotit postup auditorského ověřování účetních výkazů, identifikovat rizika a nesrovnalosti a navrhnout doporučení ke zlepšení účetního systému dané společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje legislativní rámec auditu v České republice i mezinárodní standardy, roli auditora, etické zásady a jednotlivé fáze auditu – od plánování přes provedení až po vydání zprávy. V praktické části je na základě skutečně provedeného auditu analyzována vybraná účetní jednotka, přičemž jsou aplikovány konkrétní testy v oblastech výnosů, zásob, pohledávek, závazků a nákladů. Na základě zjištěných výsledků jsou formulována doporučení pro zvýšení efektivity a transparentnosti účetních výkazů. Závěrem práce je posouzení kvality interních kontrol a návrh opatření ke snížení rizika účetních chyb.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses