Využití umělé inteligence v účetnictví - Polášková, Patricie; Křivanec, Oto; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá využitím umělé inteligence v účetnictví, zejména z hlediska jejích aplikací, přínosů a omezení. Cílem je představit možné způsoby praktického uplatnění této technologie a zmapovat, jak je v současnosti využívána v české účetní praxi. Teoretická část práce se věnuje historickému vývoji účetnictví a následně definuje pojem umělá inteligence, představuje její základní technologie a konkrétní způsoby využití v účetnictví. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření mezi účetními pracovníky. Analyzuje aktuální míru využívání umělé inteligence, její vnímané přínosy, hlavní překážky a očekávání do budoucna. Výsledky ukazují, že ačkoli je umělá inteligence v účetnictví zatím využívána menšinově, její rozšíření lze s ohledem na postoje respondentů očekávat.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses