Státem daňově podporované spoření na důchod - Brunclík, David (2025)
Hlavním cílem diplomové práce je vyhodnocení důvěry ve fungování českého důchodového systémy. Nejprve čtenáře seznámí s obecným fungováním PAYGO systému, jaké jsou zákonné podmínky pro nárok na starobní důchod, jak stát podporuje spoření atd. Následné samotné vyhodnocení důvěry je postaveno na vlastním názoru ve starobní systém, sběru dat, dle kterých porovnám vlastní názor s názorem spoluobčanů a následně evaluace skutečných výsledků. Sběr dat probíhá ve formě dotazníkového šetření, které mimo jiné zahrnuje i dotazy na způsob tvorby finančních rezerv na stáří, a zda jsou hojně využívány i státem daňově podporované finanční produkty. Závěr pak shrnuje hlavní výstupy z dotazníkového šetření a jednotlivých kapitol diplomové práce.