Analýza odložené daně v účetních závěrkách vybraných společností - Krupička, Radek; Horáková, Gabriela; Purina, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce je zaměřena na analýzu odložené daně v účetních závěrkách vybraných společností. Teoretická část se zabývá definicí odložené daně, metodami výpočtu a vybranými tituly, ze kterých vzniká. Praktická část se zaměřuje na odloženou daň v účetních závěrkách ve vybraných společnostech, včetně titulů pro její vznik, a má za cíl zjistit, zda nejvýznamnějším a nejčastějším titulem pro vznik odložené daně v daném odvětví je rozdíl mezi účetní a daňovou zůstatkovou hodnotou dlouhodobého majetku“. Toto tvrzení se potvrdilo.
Vedoucí práce: Gabriela Horáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses