Specifika účetnictví divadelních spolků - Pšeničková, Zuzana; Zelenka, Vladimír, 1961-; Perglová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účetnictví v divadelních spolcích. Cílem práce je vymezit účetní specifika spolků a porovnat je s ostatními právními formami využívanými pro divadelní činnost (jako jsou ústavy, příspěvkové organizace a obchodní společnosti). Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku vybraných právních forem, na specifika financování a účetnictví divadelních spolků. V praktické části je vypracována ilustrační případová studie, která vychází z podmínek existujícího divadelního spolku. Pomocí komparativní metody dochází ke srovnání účetních knih a účetních výkazů v divadelním spolku s jejich obdobou ve vybraných právních formách. Závěr praktické části shrnuje klíčová zjištění, upozorňuje na nedostatky v oblasti neziskových kulturních organizací a navrhuje doporučení, jak nedostatky eliminovat a správu těchto organizací zefektivnit.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses