Bonusy ve vztahu mezi výrobcem a distributorem - jejich formy, kvanfitikace, vykazování - Zbíralová, Pavla (2025)
Zejména v maloobchodní činnosti se ve vztahu mezi výrobci a distributory používají různé formy bonusů, které mají motivovat distributory k prodeji výrobků. Tyto bonusy se mohou různě projevovat ve výsledku hospodaření. Práce se zaměřuje na formy využívaných bonusů a jejich promítnutí ve finančním a manažerském účetnictví s kontextem mezinárodních účetních standardů. Tyto bonusy jsou analyzovány a simulovány na vzorových situacích.