Finanční analýza společnosti Ton, a.s. - Ye, Jialei (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti TON a.s. v letech 2019–2023. Cílem práce je poskytnout potenciálním věřitelům přehled o finančním zdraví společnosti a zhodnotit její stabilitu ve srovnání s konkurenčními podniky. Úvodní část je věnována představení analyzované společnosti a jejích konkurentů. Následně se práce zaměřuje na horizontální a vertikální analýzu společnosti TON a.s. a porovnává vybrané poměrové ukazatele s konkurenčními společnostmi. Na závěr je pomocí souhrnného indexu IN05 a SWOT analýzy vyhodnoceno celkové finanční zdraví společnosti. Údaje byly zpracovány na základě veřejně dostupných zdrojů.