Finanční analýza a finanční plán Betonpres, a.s. - Šmatlák, Matěj; Dufková, Eva; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem bakalářské práce je zpracování finanční analýzy společnosti Betonpres a.s. včetně srovnání výsledků s konkurenty na trhu a se souhrnnými výsledky za odvětví a vypracování krátkodobého finančního plánu pro účely doporučení vedení společnosti. Práce se skládá z několika částí : Nejdříve je představena společnost, odvětví a konkurenti, následuje analýza účetních výkazů společnosti Betonpres, poté jsou spočteny a analyzovány poměrové ukazatele a bonitní model za srovnatelné podniky a odvětví. Závěrem je vypracován krátkodobý finanční plán pro analyzovanou společnost na základě výstavby bytů v ČR. Analýza účetních výkazů a poměrových ukazatelů odráží finanční zdraví a konkurenceschopnost společnosti Betonpres, přičemž doporučení spočívá v lepším využívání peněžních prostředků a cizích zdrojů.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses