Využití kalkulace ve výrobním podniku - Mašková, Vladěna; Wagner, Jaroslav, 1977-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem diplomové práce je analyzovat stávající systém tvorby kalkulací společnosti zabývající se výrobou zemědělských a stavebních strojů, a navrhnout jeho vylepšení v rámci stávající kalkulace. Dalším cílem je vytvořit nový způsob kalkulací, který bude společnosti podávat kvalitnější informace pro rozhodování. Teoretická část práce se věnuje především využití kalkulací, způsobům sestavení kalkulací a typům kalkulačních vzorců, dále také nákladům a způsobům jejich přiřazování. V praktické části je nejdříve představena vybraná společnost a její současný způsob kalkulací. Poté na základě poznatků z části teoretické jsou navrženy úpravy stávajícího kalkulačního vzorce. Nakonec praktická část představí návrh nové kalkulace za využití dynamického kalkulačního vzorce a kalkulací cílových nákladů.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses