Analýza výnosů komerčních bank - Čížková, Natálie; Radová, Jarmila; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu výnosů komerčních bank, konkrétně Komerční banky, a.s. a Československé obchodní banky, a.s., v období let 2020 až 2024. Hlavním tématem je porovnání výkonnosti těchto dvou významných subjektů českého bankovního sektoru pomocí klíčových finančních ukazatelů. Práce se zabývá vývojem aktiv a kapitálu, čisté úrokové marže, provozní efektivity a celkových výnosů. Cílem bylo identifikovat rozdíly ve výkonnosti vybraných komerčních bank na základě klíčových finančních ukazatelů. Výsledky ukázaly, že Komerční banka, a.s. vykazuje vyšší stabilitu, efektivitu a ziskovost než Československá obchodní banka, a.s., přičemž obě banky zaznamenaly významný nárůst výnosů v roce 2022. Přínosem autora je zhodnocení výnosových výsledků bank a zpracování souhrnné komparativní analýzy podložené grafickým znázorněním a komentáři.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses