Využití moderních didaktických prostředků ve výuce ekonomických předmětů - Kadlecová, Barbora; Krpálková-Krelová, Katarína; Králová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím moderních didaktických prostředků ve výuce ekonomických předmětů na středních ekonomických školách. Cílem práce je analyzovat současný stav používání těchto prostředků a navrhnout efektivní způsoby jejich integrace do výuky s cílem zlepšit kvalitu vzdělávání. Teoretická část se zaměřuje na definici moderních didaktických prostředků, jejich vývoj, výhody a nevýhody při výuce ekonomických předmětů. Současně je zmíněna role učitele a změny ve vzdělávacím procesu v důsledku zapojení těchto technologií. Praktická část zahrnuje dotazníkové šetření mezi učiteli a žáky, které zkoumá jejich zkušenosti s využíváním moderních technologií a jejich preference. Dále jsou prezentovány konkrétní návrhy na sady učebních pomůcek a jejich zařazení do výukového procesu a jejich zhodnocení. Na základě výsledků výzkumu jsou navržena doporučení pro efektivnější začlenění moderních didaktických nástrojů do výuky na středních ekonomických školách.
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses