Finanční analýza a finanční plán společnosti Sephora s.r.o. - Lopušanová, Timea (2025)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Sephora s.r.o. za období 2020–2023. V první části je představena společnost a čtyři vybrané konkurenční podniky působící v kosmetickém odvětví. Dále se práce věnuje elementární analýze rozvahy a výkazu zisku a ztrát, po níž následuje analýza poměrových ukazatelů. Poslední část je zaměřena na budoucí vývoj společnosti Sephora s.r.o., včetně sestavení dvouletého finančního plánu.