Účetní aspekty dotací v Karlovarské krajské nemocnici a.s. - Lukšová, Kateřina (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními aspekty přijatých dotací v podmínkách Karlovarské krajské nemocnice a.s. Cílem práce je analyzovat teoretický rámec účetního zachycení dotací v souladu s českými účetními standardy a následně jej aplikovat na konkrétní případ veřejnoprávní nemocnice. První část práce se věnuje legislativnímu a účetnímu vymezení dotací, včetně jejich členění, účtování a daňových dopadů. Druhá část práce je zaměřena na analýzu čerpání dotací v Karlovarské krajské nemocnici a.s., včetně způsobu jejich vykazování v účetních výkazech. Závěrem jsou zhodnoceny dopady dotací na hospodaření nemocnice a identifikovány klíčové účetní problémy, které s nimi mohou souviset.