Účetní aspekty dotací v Karlovarské krajské nemocnici a.s. - Lukšová, Kateřina; Šindelář, Michal; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními aspekty přijatých dotací v podmínkách Karlovarské krajské nemocnice a.s. Cílem práce je analyzovat teoretický rámec účetního zachycení dotací v souladu s českými účetními standardy a následně jej aplikovat na konkrétní případ veřejnoprávní nemocnice. První část práce se věnuje legislativnímu a účetnímu vymezení dotací, včetně jejich členění, účtování a daňových dopadů. Druhá část práce je zaměřena na analýzu čerpání dotací v Karlovarské krajské nemocnici a.s., včetně způsobu jejich vykazování v účetních výkazech. Závěrem jsou zhodnoceny dopady dotací na hospodaření nemocnice a identifikovány klíčové účetní problémy, které s nimi mohou souviset.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses