Problematika vykazování kryptoaktiv v České republice - Vilímek, Michal (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vykazování kryptoaktiv v kontextu právního rámce České republiky. Práce se nejdříve zaměřuje na charakteristiku kryptoaktiv a jejich dosavadního vývoje, implikace vývoje do účetnictví a aktuální českou legislativu k vykazování kryptoaktiv. Z důvodu dynamického vývoje kryptoměnové legislativy ve světě je na zahraniční regulaci ukázán možný vývoj pravidel vykazování v Česku. Dále jsou na konkrétní české společnosti znázorněna úskalí účtování s kryptoaktivy a zdůrazněny nedostatky aktuální právní úpravy.