Problematika vykazování kryptoaktiv v České republice - Vilímek, Michal; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vykazování kryptoaktiv v kontextu právního rámce České republiky. Práce se nejdříve zaměřuje na charakteristiku kryptoaktiv a jejich dosavadního vývoje, implikace vývoje do účetnictví a aktuální českou legislativu k vykazování kryptoaktiv. Z důvodu dynamického vývoje kryptoměnové legislativy ve světě je na zahraniční regulaci ukázán možný vývoj pravidel vykazování v Česku. Dále jsou na konkrétní české společnosti znázorněna úskalí účtování s kryptoaktivy a zdůrazněny nedostatky aktuální právní úpravy.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses