Investice v odvětví komerčních pojišťoven - Doubek, Vojtěch (2025)
Práce se zaměřuje na investiční činnost komerčních pojišťoven v České republice a v Německu s cílem poskytnout komplexní přehled o přístupu k oceňování investic k datu účetní závěrky v komerčních pojišťovnách. V teoretické části jsou popsány legislativní rámce, zásady investování a typy finančních nástrojů využívaných pojišťovnami. Praktická část analyzuje a porovnává finanční umístění technických rezerv vybraných pojišťoven působících na obou trzích a zvláštní pozornost je věnována rozdílům v oceňování aktiv k datu účetní závěrky a investiční strategii.