Investice v odvětví komerčních pojišťoven - Doubek, Vojtěch; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zaměřuje na investiční činnost komerčních pojišťoven v České republice a v Německu s cílem poskytnout komplexní přehled o přístupu k oceňování investic k datu účetní závěrky v komerčních pojišťovnách. V teoretické části jsou popsány legislativní rámce, zásady investování a typy finančních nástrojů využívaných pojišťovnami. Praktická část analyzuje a porovnává finanční umístění technických rezerv vybraných pojišťoven působících na obou trzích a zvláštní pozornost je věnována rozdílům v oceňování aktiv k datu účetní závěrky a investiční strategii.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses