Leasing u mikro a malých účetních jednotek dle návrhu nového zákona o účetnictví - Jírů, Kateřina; Lukeš, Jáchym; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice leasingu se zaměřením na mikro a malé účetní jednotky v kontextu připravovaného nového zákona o účetnictví. Úvodní část představuje stávající úpravu leasingu podle českých účetních předpisů i Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a následně popisuje plánované změny, které nová legislativa v oblasti leasingu přinese. Praktická část obsahuje analýzu reálné leasingové smlouvy a její zaúčtování podle tří různých přístupů – stávající české úpravy a podle dvou variant účtování, které budou mikro a malým účetním jednotkám dostupné v rámci nové právní úpravy. Na závěr práce jsou jednotlivé přístupy porovnány z hlediska jejich dopadu na účetní výkazy.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses