Hodnocení ekonomické efektivnosti vybraného investičního projektu - Dohnálková, Barbora; Hrdý, Milan; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické efektivnosti investičního projektu realizovaného v rámci sociálního podniku – pivovaru, který dlouhodobě zaměstnává osoby se zdravotním znevýhodněním. Předmětem investice je rozšíření výrobní kapacity prostřednictvím pořízení nových ležáckých tanků a související infrastruktury. Cílem práce je zjistit, zda je projekt z ekonomického hlediska přijatelný. Teoretická část práce se věnuje investičnímu rozhodování, stanovení peněžních toků, metodám hodnocení efektivnosti a analýze rizik. V praktické části je na základě vypočtené čisté současné hodnoty, vnitřního výnosového procenta a doby návratnosti posouzena efektivnost projektu. Výsledky potvrzují ekonomickou přijatelnost daného investičního projektu. Součástí práce je také citlivostní analýza vybraných faktorů, kde klíčovými faktory ovlivňujícími výsledky jsou prodejní cena výrobků a objem výroby.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses