Islandská finanční krize 2008-2011 a její vliv na excesivní vývoj měnového kurzu islandské koruny - Valas, Lukáš; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce má za cíl zhodnotit vliv islandské finanční krize 2008-2011 na excesivní vývoj kurzu islandské koruny a dále dopady krize na vybrané makroekonomické ukazatele a komparace vývoje kurzů vybraných měn a makroekonomických ukazatelů příslušných ekonomik. Práce se skládá ze dvou částí. První, teoretická část popisuje samotnou krizi a seznámí čtenáře s pojmy měnový kurz a systémy měnového kurzu. Druhá, aplikační část analyzuje vliv na makroekonomické ukazatele a provádí komparaci s jinými vybranými měnami.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses