Paušální výdaje - kritické zhodnocení a mezinárodní komparace - Azernikava, Lizaveta; Klazar, Stanislav, 1974-; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na paušální výdaje v České republice, které mohou využívat osoby samostatně výdělečně činné při stanovení základu daně z příjmů. Cílem práce je popsat, jak tento systém funguje v českém prostředí, a následně ho porovnat s podobnými režimy v několika evropských zemích. V první části se věnuji základním principům paušálních výdajů a jejich kritickému zhodnocení. Druhá část je zaměřena na mezinárodní srovnání se systémy na Slovensku, v Polsku a Rakousku. Pozornost je věnována především tomu, jak jednotlivé státy přistupují ke zjednodušení zdanění drobných podnikatelů a za jakých podmínek lze tyto režimy využít.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses