Dlouhodobá hmotná aktiva se zaměřením na odpisovou politiku vybraného podniku - Moravcová, Markéta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku dlouhodobého hmotného majetku z účetního a daňového hlediska. Teoretická část definuje dlouhodobý hmotný majetek podle účetních a daňových předpisů, rozebírá rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy a jejich vlivu na splatnou a odloženou daň. Praktická část analyzuje odpisovou politiku vybrané společnosti. V závěru práce jsou zhodnoceny metody odpisování a navrženy změny s ohledem na zobrazení věrnějšího a poctivějšího obrazu účetnictví a daňovou optimalizaci.