Dlouhodobá hmotná aktiva se zaměřením na odpisovou politiku vybraného podniku - Moravcová, Markéta; Horáková, Gabriela; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku dlouhodobého hmotného majetku z účetního a daňového hlediska. Teoretická část definuje dlouhodobý hmotný majetek podle účetních a daňových předpisů, rozebírá rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy a jejich vlivu na splatnou a odloženou daň. Praktická část analyzuje odpisovou politiku vybrané společnosti. V závěru práce jsou zhodnoceny metody odpisování a navrženy změny s ohledem na zobrazení věrnějšího a poctivějšího obrazu účetnictví a daňovou optimalizaci.
Vedoucí práce: Gabriela Horáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses