Druhý pilíř důchodového systému v zemích EU - Švec, Hynek; Pavel, Jan, 1978-; Hošek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá tématem důchodových systémů v EU. Primární zaměření je na druhý pilíř, jehož podoba se v zemích EU liší. Hlavním cílem práce je analyzovat přínosy druhého pilíře v rámci udržitelnosti, daňové kvóty a vztahu výdajů na první pilíř a velkosti aktiv v druhém pilíři důchodových systémů. Sekundární cíl je detailněji prozkoumat možnosti druhého pilíře, jeho historii, současnost, výhody, nevýhody a popsat případná rizika a úskalí. Zvýšená pozornost je věnována zemím s větším procentuálním zastoupením vůči HDP ve druhém pilíři.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses