Vliv pandemie COVID-19 a prostředků k podpoře ekonomiky z hlediska daňového systému - Gallová, Barbora (2025)
Předmětem práce je analýza vlivu pandemie COVID-19 na českou ekonomiku a daňové příjmy. Zkoumá, jak pandemie ovlivnila výběr daní, jaká opatření byla zavedena ke zmírnění ekonomických dopadů, a jak se změny promítly ve výběru daní a vývoji hlavních ekonomických ukazatelů České republiky. Výsledky analýzy potvrzují významnou závislost mezi výkonem ekonomiky a daňovým výnosem, přičemž vládní opatření do určité míry zmírnila negativní dopady pandemie.