Vliv pandemie COVID-19 a prostředků k podpoře ekonomiky z hlediska daňového systému - Gallová, Barbora; Vančurová, Alena, 1957-; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Předmětem práce je analýza vlivu pandemie COVID-19 na českou ekonomiku a daňové příjmy. Zkoumá, jak pandemie ovlivnila výběr daní, jaká opatření byla zavedena ke zmírnění ekonomických dopadů, a jak se změny promítly ve výběru daní a vývoji hlavních ekonomických ukazatelů České republiky. Výsledky analýzy potvrzují významnou závislost mezi výkonem ekonomiky a daňovým výnosem, přičemž vládní opatření do určité míry zmírnila negativní dopady pandemie.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses