Účetní řešení přeměn kapitálových korporacích v novém zákoně o účetnictví - Razák, Vincenc; Skálová, Jana, 1967-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá porovnáním účetního zachycení přeměn obchodních společností, dle platné legislativy a dle návrhu zákona o účetnictví z listopadu 2024. Cílem práce je objasnit navrhované změny v zachycení přeměn kapitálových korporací v rámci nového zákona o účetnictví a na konkrétních příkladech znázornit lepší zachycení těchto přeměn v rozvaze. Tohoto cíle je dosaženo kombinací teoretické analýzy a praktických ukázek na dvou konkrétních fúzích, které se uskutečnily v České republice. Největší přínos práce spočívá v zobrazení dopadu fúze na zahajovací rozvahu nástupnické společnosti s ohledem na změny v legislativě a srovnání správnosti.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses