Komparace účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v ČR a USA - Andrýsek, Marek; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá analýzou podmínek pro zahájení podnikání jako osoba samostatně výdělečně činná a dále s tím souvisejících povinnostech, jako je vedení evidence hospodářské činnosti a zdanění tohoto příjmu. První kapitola se zabývá těmito aspekty v České republice, včetně definice podnikání a způsobu zahájení činnost. Druhá kapitola se soustředí na popsání těchto podmínek pro Spojené státy americké. Třetí kapitola zjištěné poznatky porovná. Ve čtvrté kapitole se nabyté informace použijí aplikací na modelovém příkladu, který porovnává daňové zatížení daně z příjmu podnikatelů v obou státech. Práce poskytuje základní vhled do legislativního rámce a také základní přehled účetních a daňových požadavků.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses