Bitcoin jako investiční nástroj - Štěpán, Šimon; Brada, Jaroslav, 1964-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce představuje komplexní analýzu Bitcoinu a kryptoměn z pohledu jejich využití jako investičních nástrojů. V úvodní části jsou představeny základní charakteristiky kryptoměn, možnosti investování a související rizika. Dále je analyzováno využití Bitcoinu jako doplňku lokálních měn, a to jak ve vyspělých ekonomikách, tak na příkladu El Salvadoru, kde byl přijat jako zákonné platidlo. Práce se rovněž věnuje aktuálním regulatorním rámcům v Evropské unii a Spojených státech amerických. Stěžejní část tvoří fundamentální analýza Bitcoinu, která se zaměřuje na jeho technologické základy, vybrané on-chain a finanční metriky, indikátory a analytické modely využívané k hodnocení jeho vnitřní hodnoty a tržního postavení.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses