Segment mladistvých v nabídce životního pojištění - Kaňáková, Valentýna (2025)
Téma diplomové práce se věnuje problematice segmentace v nabídce komerčního životního pojištění s důrazem na segment mladistvých. S ohledem na současný sociodemografický vývoj populace autorka šetří, jakým způsobem současná nabídka komerčního životního pojištění naplňuje očekávání spotřebitelů a zda vůbec dochází k cílenému zatraktivňování nabídky komerčního životního pojištění. Analytická část práce tak zkoumá nejen nabídkovou, ale i poptávkou stranu. Výsledky analýzy konvergují k návrhu optimalizace nabídky, která zahrnuje příslušné úpravy produktového portfolia, doporučení pro přizpůsobení komunikační strategie a návrhy na vstřícnější cenové nastavení vůči potřebám cílového segmentu.