Segment mladistvých v nabídce životního pojištění - Kaňáková, Valentýna; Volf, Lukáš; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Téma diplomové práce se věnuje problematice segmentace v nabídce komerčního životního pojištění s důrazem na segment mladistvých. S ohledem na současný sociodemografický vývoj populace autorka šetří, jakým způsobem současná nabídka komerčního životního pojištění naplňuje očekávání spotřebitelů a zda vůbec dochází k cílenému zatraktivňování nabídky komerčního životního pojištění. Analytická část práce tak zkoumá nejen nabídkovou, ale i poptávkou stranu. Výsledky analýzy konvergují k návrhu optimalizace nabídky, která zahrnuje příslušné úpravy produktového portfolia, doporučení pro přizpůsobení komunikační strategie a návrhy na vstřícnější cenové nastavení vůči potřebám cílového segmentu.
Vedoucí práce: Lukáš Volf
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses