Změny vyvolané konsolidačním balíčkem ve výpočtu daně z příjmů právnických osob - Davidová, Barbora; Klazar, Stanislav, 1974-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady tzv. konsolidačního balíčku na oblast daně z příjmů právnických osob. Cílem této práce je analyzovat konkrétní změny přijaté od roku 2024, vyhodnotit jejich fiskální dopady a zhodnotit jejich vliv na daňovou zátěž podnikatelských subjektů. Práce se zaměřuje na zvýšení sazby daně, omezení daňové uznatelnosti nákladů u vozidel kategorie M1, zpřísnění pravidel pro zaměstnanecké benefity a zavedení možnosti vedení účetnictví ve funkční měně. Analýza ukazuje, že jednotlivá opatření mají různou intenzitu dopadů. Dále bylo zjištěno, že zavedená opatření vyžadují vyšší administrativní odpovědnost poplatníků a jejich evidenční povinnosti.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses