Ocenění společnosti Cube IT s.r.o. - Řezáč, Michal; Rýdlová, Barbora, 1976-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na ocenění společnosti Cube IT s.r.o. a to v prostředí společností na počátku životního cyklu. Práce se zaměřuje na vypočtení tržní hodnoty k datu 31. srpna 2024 pro účely prodeje. Diplomová práce se nejdříve zaměřuje na popis teoretické části, kde bude popsán vývoj společností na počátku životního cyklu. Následovat bude praktická část, jenž se bude skládat z finanční a strategické analýzy, z finančního plánu a výsledného ocenění. K ocenění bude přistoupeno na základě výnosové metody, konkrétně se jedná o ocenění na základě DCF Entity, jako doplňková metoda bude zvolena metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses